تفاوت بینی گوشتی و استخوانی | هر آنچه که باید بدانید

یکی از سوالاتی که متقاضیان جراحی بینی به طور مکرر از جراحان می پرسند این است که بینی شان گوشتی است یا استخوانی؟ این مورد بسیار پر اهمیت است چرا که تاثیر بسزایی را در نتیجه این عمل خواهد داشت ، تفاوت بینی گوشتی و استخوانی حتی در تکنیک های استفاده شده در این فرآیند هم تاثیرگذار خواهد بود و می تواند نتیجه را به طور کلی تغییر دهد. دکتر سیما ندافی ، دکتر خوب بینی در کرج در این مقاله سعی داشته اند مهم ترین این تفاوت ها را به شما نشان دهند.

 

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی + دکتر سیما ندافی

خصوصیات بینی گوشتی

بینی های گوشتی یکی از معظلات جراحی زیبایی بینی می‌باشند. برخلاف تصور عمومی که تنها به حجم بزرگ بینی توجه می‌کنند، ویژگی‌های بینی گوشتی تنها به اندازه آن محدود نمی‌شود. یکی از ویژگی‌های برجسته بینی‌های گوشتی، ضخامت زیاد پوست بینی، به‌ویژه در نوک آن است .

پوست بینی‌های گوشتی چرب است و به همین دلیل، این نوع بینی‌ها بیشتر مستعد جوش و آکنه هستند. بینی‌های گوشتی خودشان به چند دسته تقسیم می‌شوند که نتیجه هر دسته با دیگری در جراحی متفاوت است و یک جراح با تجربه قطعا در نشست قبل از جراحی برای شما نکات مربوط به پوست را اعلام می‌نماید.

در برخی از انواع بینی گوشتی اگر نوک بینی را با دو انگشت فشار دهید، چربی‌ها از منافذ ریز پوست بیرون می‌آیند. بینی‌های گوشتی دارای پوست ضخیم ومتاسفانه غضروف‌های ضعیفی هستند که همین ضعف اسکلت غضروفی منجر به پهن تر نمایش دادن بینی گوشتی می‌گردد. توجه داشته باشید که هر بینی گوشتی برای جراحی مناسب نمی‌باشد.

خصوصیات بینی استخوانی

بینی‌های استخوانی بیشتر از بینی های گوشتی دارای استخوان‌های برجسته به شکل قوز در پل بینی می‌باشند که ظاهری خاص و گاه ناخوشایند به بینی می‌دهند. پوست این نوع بینی‌ها نازک‌تر است که این مهم‌ترین تفاوت بین بینی‌های استخوانی و گوشتی محسوب می‌شود.

اشتباه بزرگی را گوشزد می‌کنم ؛ وجود برجستگی استخوان در بینی (همان قوز) به معنای استخوانی بودن بینی نیست. بینی‌هایی با پوست ضخیم و چرب که دارای قوز هستند نیز در دسته بینی‌های گوشتی قرار می‌گیرند، نه استخوانی. اتفاقا این نوع بینی های گوشتی با قوز ؛ مشکلات خاص خود را به همراه خواهند داشت.

 

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

 

تفاوت ورم بینی در بینی گوشتی و استخوانی چیست؟

تفاوت ورم بینی در بینی گوشتی و استخوانی به ویژگی‌های ساختاری و بافتی این دو نوع بینی برمی‌گردد. در ادامه به این تفاوت‌ها اشاره می‌شود:

  • بینی گوشتی

بافت نرم‌تر و ضخیم‌تر: بینی‌های گوشتی دارای پوست ضخیم‌تر و غدد چربی بیشتر و غضروف ضعیفتر هستند. این ویژگی باعث می‌شود که ورم در این نوع بینی بیشتر و طولانی‌تر باشد.

حساسیت بیشتر به تورم: به دلیل وجود غدد چربی و پوست ضخیم، بینی گوشتی پس از جراحی یا بروز ضربه معمولاً بیشتر و برای مدت طولانی‌تری ورم می‌کند.

نیاز به زمان بیشتر برای کاهش ورم: با توجه به ویژگی‌های ساختاری بینی گوشتی، کاهش ورم در این نوع بینی به زمان بیشتری نیاز دارد و ممکن است چند ماه طول بکشد تا ورم به طور کامل کاهش یابد.

  • بینی استخوانی

بافت نازک‌تر و محکم‌تر: بینی‌های استخوانی دارای پوست نازک‌تر هستند. این ویژگی باعث می‌شود که ورم در این نوع بینی کمتر و کوتاه‌مدت‌تر باشد.

ورم کمتر و سریع‌تر: به دلیل پوست نازک‌تر و عدم وجود غدد چربی زیاد، ورم در بینی استخوانی نسبت به بینی گوشتی کمتر و سریع‌تر کاهش می‌یابد.

زمان کمتر برای کاهش ورم: بینی استخوانی پس از جراحی یا بروز ضربه ، نسبت به بینی گوشتی کمتر دچار تورم می‌شود و معمولاً در عرض چند هفته تا چند ماه ورم کاهش می‌یابد.

به طور کلی، ورم در بینی‌های گوشتی بیشتر و طولانی‌تر است، در حالی که بینی‌های استخوانی ورم کمتری دارند و سریع‌تر بهبود می‌یابند. این تفاوت‌ها به ویژگی‌های بافتی و ساختاری هر نوع بینی مربوط می‌شود.

تفاوت جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی

نوع بینی در جراحی تأثیرگذار است، اما نمی‌توان گفت که محدودیت جدی برای رینوپلاستی ایجاد می‌کند. اگر جراح مهارت بالایی داشته باشد، می‌تواند بینی را بدون توجه به نوع آن، به شکل رضایت‌بخش جراحی کند. تفاوت اصلی بین جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی در فرم‌دهی بینی و سطح انتظار بیمار می‌باشد هر چند که واقعا بعضی از بینی های گوشتی غیر قابل جراحی می‌باشند و حتما جراح شما این نکته را خدمتتان خواهند گفت.

بینی‌های استخوانی برای فرم‌دهی مناسب‌تر هستند، زیرا پوست نازکی دارند و به سرعت خود را با ساختار جدید بینی تطبیق می‌دهند. اما بینی‌های گوشتی به دلیل ضخامت پوست، مقاومت بیشتری در برابر تغییرات دارند و نمی‌توان یک بینی گوشتی را به اندازه یک بینی استخوانی کوچک کرد به همین دلیل، بینی‌های گوشتی برای جراحی به فرم طبیعی مناسب‌تر هستند.و باید بیماران دارای بینی گوشتی سطح انتظارشان از نتیجه جراحی را متعادل نمایند

تفاوت دیگر بین بینی گوشتی و بینی استخوانی در طول دوران نقاهت است.

بینی با پوست ضخیم، زمان بیشتری برای بهبود تورم و نشان دادن نتیجه نهایی عمل جراحی نیاز دارد. بنابراین، افرادی که بینی گوشتی دارند باید صبورتر باشند و به خوبی نکات مراقبتی و دوران چسب طولانی تری را با صبوری رعایت نمایند تا تورم بینی از بین برود و نتیجه نهایی نمایان شود.

پس سرعت کاهش تورم در بینی های گوشتی بسیار کند می‌باشد. برای تسریع در کاهش تورم حتما مقالات مراقبت بعد از جراحی بینی در بینی‌های گوشتی را پیگیری بفرمایید.

0 0 آرا
امتیاز دهی
ثبت نام
اطلاع از
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات

دکتر سیما ندافی

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چاپ صفحه